По-мек и пъстър цвят в косите

По-мек и пъстър цвят в косите

Личен опит с цвета на косата си

Здравейте, момичета! Днес реших да споделя с вас личен опит с цвета на косата си. Накратко за моите коси. Преди години, в моите тийн времена, започнах с каните и боите. Как постигнах по-мек и пъстър цвят в косите?

Обожавах наситения черен цвят и твърдо държах да се боядисвам в катранено черно, от време на време и някой друг отенък в синьо или лилаво.

По-мек и пъстър цвят в косите
По-мек и пъстър цвят в косите

И така в продължение  на 7,8 години не смеех да променям и експериментирам с косата си. В даден момент обаче ми хрумна, че не искам вече този ангажиращо наситено черен цвят на косите си, отклоних се от мнението си и завих в друга посока, исках нещо естествено, непринудено,  и така, просто оставих да ми израсне боядисаната коса.

По-мек и пъстър цвят в косите

Е да, харесвах се с моя си цвят, но женски му хрумки,тъкмо ми израстна изцяло косата и реших, че е скучно естественото и натуралното и искам промяна. Да, ще се почне отново с боите, обаче този път не с катранено тъмните цветове, а точно обратното! И така последните 7,8 години смело експериментирам с по -светлите тонове.

 Първоначалното ми  възприятие и цел бяха по-светли цветове в по-студени нюанси, след което преминах към по-меките тонове (карамелено, медено, ягодово русо…) В момента мнението и категоричната ми преценка е, че това са моите цветове –топли, пъстри, с повече цвят и отенъци.

Аз започнах експериментите и вкъщи

  С времето се научих да експериментирам смело, без да се притеснявам от резултатите ( в крайна сметка това е просто коса, всичко е поправимо 😉 ) Освен във фризьорските салони, аз започнах експериментите и вкъщи.

Винаги съм предпочитала безамонячната боя, и не само защото е по- щадяща, а и заради ефекта, който виждам аз- преливащи цветове, постепенно отмиващи с времето, а от там и не така видимата обичайна рязка граница на израснал корен.

Какво реших да направя при последното си домашно боядисване?

  Да дойдем на същността. Какво реших да направя при последното си домашно боядисване? След „издирване“ и „изследване“ в нета за оцветяващи тонери, маски, кремове и други подобни продукти за коса, се спрях на този директен крем оцветител – Bes Movie Color, в розов цвят, с идеята да матирам жълтите оттенъци, придобити от летните дни, изпълнени с емоции и много слънчеви лъчи по моите коси и да придам повече цвят и пъстрота.

Какво направих за по-мек и пъстър цвят в косите?

Много просто, смесих предвидената безамонячна боя с оцветителя ( така и така времето за престой на процедурата и на двата продукта се препокрива – около 20мин.)  Първоначално в боята добавих малко от оцветителя и нанесох обилно в корените, след което разнесох тук там на няколко кичура, докато не свърши боята, тогава намазах обилно и по дължина, най- вече краищата само с оцветител.

Какъв беше резултатът?

Хм, ако трябва да бъда искрена, очаквах повече. Да, имаше го матиращия ефект, но за пъстрота и видимо по-богат цвят не бих казала. Имала съм и по-добри попадения. Сещам се за една тонираща маска отново в розово, но за нея друг път 😉 трябва да я издиря отново в нета.

Момичета, ще ми бъде изключително интересно и приятно да споделите и вие някой друго трик, съвет, женско ритуал за нашите коси. Ще бъде удоволствие, пълноценно и забавно да споделяме и споделяме по женски… По-мек и пъстър цвят в косите

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *