“Healthy&FitStyle” с диетолога Катя Николова (1 част)

Днес в рубриката “Healthy&FitStyle” имам удоволствието да ви представя  специалния ми гост, очарователната диетоложка – Катя Николова.

Въпреки крехката си възраст, Катя е дипломиран диетолог и благодарение на любовта и към активен и здравословен начин на живот, освен с хранителни нутриенти, тя се занимава професионално и с фитнес, като персонален треньор.

За да разберете какво сподели Катя с нас за здравословния начин на живот, нутриентите и професионалното и мнение, относно храненето,  пускайте видеото! В него ще чуете отговорите на тези въпроси:

Heathy&FitStyle with Katya Nikolova by Alex Djamalova 1 part

1. Намираме се в „най-пълният“ месец от годината – Януари. След толкова много празници, домашен уют и богати трапези, започваме да обмисляме бързи варианти за обновяване на ежедневният ритъм и сваляне на някой друг натрупан килограм. Сподели няколко основни препоръки – Как най-лесно да влезнем отново във форма след празниците и да свалим излишните килограми?

2. При режим за отслабване трябва ли да броим калориите? И има ли разлика в резултатите при прием на едни и същи калории ( да кажем 1300 на ден),но от различни източници? Давам пример – Много подрастващи и не само, решават да отслабнат и започват да намаляват приема на калории, но пренебрегвайки нутриентите, избират да изядат един шоколад и няколко солети, вместо нещо по-хранително и здравословно. Какво е твоето мнение по въпроса и препоръка към хората, които гонят единствено по-малко калории с цел отслабване.

3.Какви са основните принципи при комбинация на нутриенти в едно хранене, какво трябва да включва то и какви грешки допускаме при съчетание на различни храни?.

– Как се отразява на организма ни ако в едно хранене присъстват няколко различни източници на протеини, въглехидрати и мазнини? Като например – уместна ли е комбинацията на млечни продукти – извара, сирене… с месни ; или пък източник на въглехидрати като картофи в комбинация с ориз…)

4. И за финал на първа част  – Дай пример за едно дневно пълноценно меню

 Очаквайте съвсем скоро продължение на нашия разговор във 2-рата част на рубриката Healthy&FitStyle с диетолога Катя Николова!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *