“Healthy&FitStyle” с диетолога Катя Николова (2 част)

Днес в рубриката “Healthy&FitStyle” продължаваме с 2-рата част на интервюто с диетолога Катя Николова. Не пропускайте да разберете отговорите на любопитни въпроси, относно някой видове хранителни групи, техния прием и влияние.

Въпреки крехката си възраст, Катя е дипломиран диетолог и благодарение на любовта и към активен и здравословен начин на живот, освен с хранителни нутриенти, тя се занимава професионално и с фитнес, като персонален треньор.

За да разберете какво сподели Катя с нас за здравословния начин на живот, нутриентите и професионалното и мнение, относно храненето,  пускайте видеото! В него ще чуете отговорите на тези въпроси:

Heathy&FitStyle with Katya Nikolova by Alex Djamalova 2 part

1. Как най-правилно да ядем плодове? Има доста противоречиви тези по въпроса. Вярно ли е, че плодовете трябва да се консумират самостоятелно или само с други плодове и то на гладен стомах, за да се възползваме оптимално от фибрите и витамините и за да избегнем ферментиране, породено от комбинация с други храни? Или напротив, задължително трябва да ги съчетаем с основно хранене за по-добро усвояване?

2. Какво е мнението ти за млечните продукти? В последните години доста се изговори по темата и все повече аргументи излизат относно вредите за човешкия организъм. Какви препоръки би дала при приема на млечни източници? Да се опитаме да ги избягваме напълно и ограничим максимално или да подбираме продуктите  (извара, котидж, суроватъчен протеин, кисело мляко…)?

3. Много хора избягват или отричат и въобще не консумират месни продукти. Знаем, че месото е един от основните източници на качествен протеин, който задължително присъства в повечето хранителни режими за отслабване и извайване на фигурата. Каква е твоята препоръка, с какви продукти можем да заменим месото и повлиява ли благоприятно на здравето ограничаването на  месните продукти или напротив?

4. Всеки е чувал колко е вредна бялата захар, но коя е най-добрата алтернатива от всички подсладители, които пазара ни предлага? С какво да заменим бялата захарта при направата на десерт, кекс, бисквити, бонбони и др. сладки изкушения и за какви подсладители да следим на етикетите на пакетирани изделия като барове, шоколади, вафли… Като специално за пакетираните продукти обръщам внимание на малтитола и стевията, тъй като съм забелязала, че присъствието им е в почти всички диетични изделия. От добрите или от вредните подсладители спадат те? Препоръчай няколко добри и безвредни подсладители и сподели от кои да се пазим.

Следете рубриката „Healthy&FitStyle“ за следващият специален блог-гост. Кой ще бъде той, за момента е загадка!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *