|

Енергизиращо Зелено Смути

Обичате ли смути, правите ли си често или предпочитате да хапвате плодовете и зеленчуците цели?

Аз лично не съм голям фен на този вид хранителна напитка, предпочитам да се наслаждавам на плодовете и зеленчуците хапка по хапка! Въпреки това има моменти, в които ми се консумира нещо различно, свежо, зареждащо, утоляващо, точно тип смути.

Смутитата са лесен начин и добра алтернатива да заменим ценно хранене в ежедневието си, когато нямаме време, когато сме на път… В такъв случай може би те са отличен избор за закуска , тъй като бързо  може да съберем пълноценно балансирано ястие, пълно с антиоксиданти, витамини, минерали и здравословни мазнини в една чаша.

Има толкова богат избор от различни комбинации и рецепти за смутита, може да експериментираме с всякакви вкусове и съставки. И все пак, бъдете внимателни и подбирайте съчетанията, следете сигналите на тялото си. Всеки организъм е различен и по различен начин усвоява видове храни и техните комбинации

Колкото повече съставки съдържа едно хранене – плодове, зеленчуци в комбинация с мазнини и протеини, толкова по-трудно е храносмилането и  усвояването им, а когато е и в готова форма (предварително смлени всички съставки), този куп от различни хранителни компоненти, които директно отива в стомаха, могат да се отразят леко стресиращо на организма.

Затова аз лично, когато реша да консумирам смути, избирам по-простите варианти, които  съдържат по-малко съставки.

Енергизиращо Зелено Смути

Тази рецепта за супер зелено смути, определено се получи добре, с доста освежаващ и зареждащ резултат. За направата и си имах ентусиазиран и сръчен малък помощник, който може да видите в каченото видео.

Необходими продукти:

  • ½ банан
  • ½ ябълка
  • ¼ авокадо
  • 1 шепа спанак
  • 1 ч.л. спирулина на прах или зелен микс супер храни

Начин на приготвяне:

Поставяме всички продукти в блендера, предварително почистени и нарязани ( за повече фибри не белим ябълката ако е откъсната от домашната градина).

Добавяме 200мл вода и пасираме до готовност.

Наслаждаваме се на пълноценната напитка, отпивайки бавно и  спокойно!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *